Jürgen van Dongen wint in de 27e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

In een strijd om de titel van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2024 heeft Jürgen van Dongen uit Terheijden de wisseltrofee veroverd. De bekroning vond plaats tijdens een ceremonie bij Curio in Breda. De Bredase loco-burgemeester Peter Bakker overhandigde de prijs aan de winnaar. Voor Van Dongen is dit niet de eerste keer dat hij de prijs in handen nam. Ook in 2016 ging hij er al met de eerste prijs vandoor.

Dit jaar werd de 27e editie van de wedstrijd gehouden. Van Dongen volgt Eline Nagelkerke uit Oudenbosch op, de winnaar van vorig jaar. Naast de professionals waren ook leerlingen het vmbo en studenten uit het mbo aanwezig om hun talenten te laten zien. Priscilla De Bakker uit Oud Gastel van het Markland College en Jordy Vermunt uit Oudenbosch van Curio kwamen als winnaars uit de categorieën Lekkerste Brabantse Worstenbroodje voor leerlingen vmbo en studenten mbo.

Jury  

Het jureren van de worstenbroodjes van een taak dat uitgevoerd is door een panel van twaalf juryleden, bestaande uit zowel vak-experts als consumenten. Voorzitter Hans Elbers benadrukte het niveau van de deelnemers en merkte op dat alle finalisten elkaar nauwelijks ontlopen in hun vakmanschap.

Mystery Shopper

Een extra toevoeging aan de competitie was de rol van de Mystery Shopper. Die kocht voorafgaand aan de wedstrijd worstenbroodjes bij de professionele deelnemers. Die zorgde ervoor dat niet alleen de wedstrijdcreaties, maar ook de reguliere producten in de winkels werden beoordeeld op kwaliteit. Daarmee werd de eerlijkheid van de wedstrijd gegarandeerd.