Politie lost waarschuwingsschot nadat Bredanaar met vleesmes zwaait

Foto: BredaNu

Een 37-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag aangehouden, nadat hij in het winkelgebied bij het Brabantplein met een mes rond liep te zwaaien. Bij de aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg rond kwart over vier een melding dat een gewapende man rond zou lopen in de buurt van het plein. Eenmaal ter plaatse, zagen agenten de man lopen in de nabijgelegen Smaragdstraat. De man reageerde meteen agressief toen hij de politie zag.

Stekende bewegingen

Ondanks dat een agent een taser op de verdachte had gericht, wilde hij het mes neergooien. Daarop besloot de agent om het stroomstootwapen daadwerkelijk te gebruiken, maar dat hielp niet. De verdachte maakte zelfs stekende bewegingen met het mes richting de agent.

Daarop besloot de politie om een waarschuwingsschot te lossen. De verdachte liet het mes toen wel vallen. Omdat het voor de politie onduidelijk was of de man nog meer wapens bij zich had, gebruikten de agenten pepperspray om de agressieve man onder controle te brengen. Omdat de man zich nog steeds verzette, werd uiteindelijk een politiehond ingezet. Toen kon de verdachte wel worden aangehouden.

Na een bezoek aan het ziekenhuis voor behandeling aan de bijtwonden die de verdachte had opgelopen, is de man vastgezet in de cel. De bedreigde agent heeft aangifte gedaan tegen de man.