Bredaas Intro festival verwelkomt nu ook MBO studenten

Op 7 september was de 28ste editie van het Intro Festival. Hier waren niet alleen Bredase hbo-studenten welkom, maar voor het eerst ook Bredase mbo-studenten. Het doel van het festival is dat studenten de stad beter leren kennen.

Het uitnodigen van de Bredase mbo-studenten is een pilot. De organisatie verwachtte ongeveer 750 studenten van Curio en 300 studenten van De Rooi Pannen. In totaal, samen met de hbo-studenten, gaat het om 6.000 festivalbezoekers. Organisator Ruud Walenberg geeft aan dat het openstellen van het Intro Festival voor mbo’ers ook een wens was vanuit de gemeente. Ook zegt hij dat de organisatie uiteraard vindt dat mbo’ers welkom zijn op het Intro Festival, omdat ze volwaardige studenten zijn.

Op het festival waren veel dingen te vinden. Naast de meerdere podia en foodtrucks, ook verschillende (vrijwilligers-)organisaties, politieke partijen en studieverenigingen met stands. In het verleden was het festival alleen toegankelijk voor hbo-studenten ingeschreven bij Avans Hogeschool Breda of Breda University of Applied Sciences.

Zowel hbo- als mbo-studenten op het festival geven aan dat ze blij zijn met de toelating van mbo-studenten en dat ze hopen dat het zo blijft. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, vertellen studenten tijdens het feesten. Het doel van het festival is dan ook naast het samenwerken van Bredase vervolgopleidingen, het verbinden van de studenten en hen kennis te laten maken met Breda.