‘Als monumenten konden praten’: Open Monumentendag Breda

Open Monumentendag heeft dit jaar weer een vol programma. Dit weekend zijn er wel meer dan 60 locaties en activiteiten voor bezoekers in Breda. OMD Breda geeft aan dat er veel nieuwe locaties en activiteiten zijn en dat er dus voor zowel de vaste als nieuwe bezoekers genoeg te ontdekken is.

Het thema van 2023 is: ‘Levend erfgoed: als monumenten konden praten…’ en is terug te zien op verschillende manieren bij veel verschillende monumenten. Zo kan je zaterdagavond bij ‘Duik in het Duister’ horen wat de verlichte toren van de Grote Kerk allemaal te zeggen hebt. Op zondag vindt het eerste Living Statues Festival plaats, waarbij 30 standbeelden op verschillende locaties Bredase verhalen vertellen. Nieuwe monumenten zijn onder andere het Chassé Botanique-Filmhuis, de Elisabethkapel en het Heuvelcarillon. Er zijn ook monumenten voor het hele gezin, zoals een speciale kinderrondleiding bij het Stadsarchief en een ‘flitscursus’ Breda van een kwartier bij de Waalse Kerk.

Nog veel meer activiteiten en locaties, ook voor kinderen, zijn te ontdekken in het programmaboekje en op de website van Open Monumentendag Breda. Sommige activiteiten zijn op reservering.