Bredaas gebiedsontwikkelingsproject ‘Blossem’ wint BLASt-prijs

Wethouder Marike de Nobel (GroenLinks) reikt de BLASt-prijs uit aan het team van 'Blossem'. | Foto: BredaNu

Het Bredase woningbouwproject ‘Blossem’ aan de Ettensebaan heeft dit jaar de BLASt-prijs gewonnen. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens de opnames van de speciale finale-uitzending in Podium Bloos.

Dit jaar waren projecten voor gebiedsontwikkeling genomineerd die gebruik maken van de 100-dagenaanpak van de gemeente Breda. Dat is een traject om versneld de benodigde procedure voor aanvang van de bouw te kunnen doorlopen. Het doel van de 100-dagenaanpak is om het tekort aan woningen sneller aan te kunnen pakken, dus om eerder te kunnen beginnen met bouwen.

Voorbeeldproject

Andere genomineerden waren het project Woonakker in Teteringen en het project Heiveldhoef bij de Tilburgseweg. De vakjury koos uiteindelijk voor Blossem, een project waarbij 600 woningen worden gebouwd op het terrein van de voormalige Nibb-itfabriek in Breda. “Blossem is op alle vlakken een voorbeeldproject. Dit heeft de stad nodig”, schreef de jury over het winnende project.

De BLASt-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting BLASt, een Bredaas platform voor landschap, architectuur en stedenbouw. Vorig jaar was het thema grootschalige studentenhuisvesting. De prijs ging toen RIENKS Architects voor het ontwikkelen van studentencomplex SHV Brinker!.

De uitreiking van de BLASt-prijs 2022 kun je donderdagavond rond 18:15 terugzien op het tv-kanaal van BredaNu.