Breakdancend op de lopende band: ‘CONTROLE’ rolt naar Breda

maastheater en dans155 Bart Grietens

Op 15 november om 19:30 speelt dansvoorstelling ‘CONTROLE’ in het Chassé theater in Breda. De mannen van 155, een breakdance collectief, ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven? In ‘CONTROLE’ stunten de boys op lopende banden het podium over voor gegarandeerd spektakel en humor.

Grip op het leven of kapot strijden

Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

De mannen van 155 dealen met een bewegende vloer met het gevoel niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: “wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan?” Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden? De voorstelling ‘CONTROLE’ presenteert een medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

Danser Erik Bos over ‘CONTROLE’:

“De loopbandvloer kwam voort uit de vraag; kunnen we iets externs bedenken wat ons fysiek de controle ontneemt? Dit gebeurt namelijk de hele tijd met onze generatie. De vaste basis die je denkt te hebben, wordt de hele tijd onder je vandaan gejankt.”

Wanneer: 15 november, 19.30 uur

Waar: Chassé theater, Breda

Meer info: www.chasse.nl