Cantabile brengt jubileum- en afscheidsconcert in Grote Kerk Breda

koor Cantabile | Foto: Cantabile

Op vrijdagavond 4 november 2022 zal gemengd koor Cantabile Breda een bijzonder concert verzorgen in de Grote Kerk. Het koor bestond vorig jaar 65 jaar. Maar helaas konden ze dat jubileum niet vieren. Dit jaar viert Ad van Unen zijn 25-jarig bestaan als dirigent. Hij vindt het tijd voor nieuwe muzikale avonturen. Dit betekent dat dit concert zowel een jubileum- als een afscheidsconcert is van de dirigent.

Bijzonder arrangement van Faurés Requiem is première voor Breda

Op het programma staat het Requiem van Gabriel Fauré in een unieke combinatie van koor, trombonekwartet en harmonium. Gerard de Krom, lid van het Sweelinck-trombonekwartet maakte hiervoor een apart arrangement. Aart Bergwerff, de organist van de Grote Kerk, zal het harmonium bespelen.

Naast het genoemde werk van Gabriel Fauré staan het Tantum Ergo (vrouwenkoor) en Cantique de Jean Racine, eveneens van Fauré, op het programma. Het concert wordt gecompleteerd met Psalm 150 van César Franck en het In Splendoribus Sanctorum van James MacMillan.

Het Sweelinck trombonekwartet en Aart Bergwerff (op orgel en harmonium) begeleiden het koor bij de uitvoering. De soli zullen gezongen worden door sopraan Wendy Roobol en bariton Noël Casteleyn. Naast de koorwerken, zullen zowel trombonekwartet als organist ook apart werken uitvoeren.

Kijk voor meer info op de website van het koor.