68 bomen geplant in de verlengde Speelhuislaan

Sinds maart wordt de Speelhuislaan gerenoveerd. Een deel van die renovatie is het planten van wel 68 bomen aan de verlengde Speelhuislaan. Een van de eerste bomen werd geplant door wethouder Eddie Förster.

De herinrichting van de straat is onderdeel van de transformatie van ‘de Strip’ en het realiseren van het nieuwe Bredase Havenkwartier. Een belangrijk deel van deze vernieuwing is meer groen. “Je ziet hier de toekomst van de stad echt al in de buitenruimte ontstaan.” zegt wethouder Förster, blij met de renovatie, die bijdraagt aan de duurzame en groene toekomst van Breda.

Volgens de gemeente is bij de herinrichting maar liefst 3.773m2 verharding verdwenen. Zo is er een brede middenberm aangelegd, met een spoorlijntje en wandelpad. Ook komt er op een ander deel een meer bosachtige inrichting. Naast de bomen komen er wel 69 struiken, 2.416 vaste planten, zo’n duizend vierkante meter bloembollen en duizenden vierkante meter grasmengsel en gazon.

De Speelhuislaan is nog niet af. Er dient nog aardig wat beplanting te worden gezet en nog wat verharding weggehaald te worden. De rest van De Strip wordt ook nog verbouwd. Er komt een stadswijk met 650 woningen en ruimte voor cultuur en creatief ondernemen.