Herdenking overleden kinderen bij Zuylen op Wereldlichtjesdag

Foto: Zuylen

Zondag 10 december is Wereldlichtjesdag, de dag van het overleden kind. Zuylen Uitvaartverzorging staat hier bij stil met het aansteken van kaarsjes en een harpconcert in Aula De Baronie.

Wereldlichtjesdag is de dag van het overleden kind. Een dag waarbij ouders, grootouders en andere naasten elkaar kunnen opzoeken en kinderen kunnen herdenken. Zuylen houdt al meerdere jaren een bijeenkomst op Wereldlichtjesdag en ziet nabestaanden ieder jaar terugkomen. Wat deze bijeenkomst bijzonder maakt is het optreden van harpiste Mechteld Karlien de Jongh. Zij belooft tijdloze muziekstukken waarbij de nabestaanden hun gedachten kunnen laten gaan en hun overleden kind kunnen herdenken.

Na het harpconcert delen enkele ouders hun verhaal. Vervolgens verplaatst de herdenking naar de Vlindertuin, een van de tuinen bij Zuylen waar kinderen begraven liggen. Hier staat een monument van een vlinder voor het overleden kind. Hier zullen de kaarsjes ter nagedachtenis worden aangestoken. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden kan via de website van de uitvaartorganisatie.