Ontdek de geschiedenis van sprookjes en legenden in Brabant in ‘Brabantse Volksverhalen’

Bredase schrijfster Naomi Jansen bracht na haar boek ‘Bredase Volksverhalen’, ook het boek ‘Brabantse Volksverhalen’ uit. Met het boek zorgt zij er voor dat deze verhalen niet vergeten gaan.

Door de vele volksverhalen in Brabant zijn er al wat boeken over verschenen. Echter nog nooit in toegankelijke moderne taal en vooral zowel kinderen vanaf twaalf jaar als volwassenen, volgens auteur Naomi Jansen. Daarom brengt zij trots ‘Brabantse Volksverhalen’ uit, in samenwerking met illustrator Melanie Drent. Het boek is mogelijk gemaakt door crowdfunding. In het boek staan verschillende verhalen beschreven. Van legenden, tot sprookjes, bijzondere verschijnselen of wezens en fabels over indrukwekkende personen. Wat het volgens Jansen leuk en spannend maakt, is dat het verhaal niet altijd direct te herleiden is.

Jansen bracht in 2020 het boek ‘Bredase Volksverhalen’ uit. Ze is al sinds 2010 docent Nederlands en las haar zelfgeschreven verhalen al een tijdje voor aan haar leerlingen. Daar kwam het idee van het boek vandaan. Dat leerlingen verhalen kunnen lezen die zich afspelen in de stad waar ze op school zitten. Nu zijn beide boeken voor heel Breda, en zelfs heel Brabant beschikbaar. Het boek werd op 2 december officieel en feestelijk gepresenteerd bij Bühne Breda, waarbij ook burgemeester Paul Depla aanwezig was.