Chintan’s recept voor Masoor Dal | Pervin Proeft

Ingrediënten:
  • Bruine linzen (voorgekookt)
  • Knoflook
  • Rode of witte ui
  • Tomaat
  • Limoen
  • Komijnzaad
  • Komijnpoeder (1,5 theelepel)
  • Korianderpoeder (1,5 theelepel)
  • Kurkumapoeder (1,5 theelepel)
  • Garam Masala
Bereiding

Snijd de witte en rode uien, de tomaat en de groene paprika in blokjes. De knoflook snij je fijn. Verwarm de pan voor op hoog vuur en voeg olie toe. Wees niet te zuinig met olie, want de linzen zullen een deel ervan opnemen.

Doe eerst het komijnzaad of komijnpoeder in de pan. Als je komijnzaad gebruikt, wacht je tot de zaadjes een beetje openspringen door de hitte. Op dat moment voeg je de ui toe. Zet vervolgens het vuur wat lager om de uien aan te fruiten.

Dan is het tijd om de knoflook toe te voegen. Daarna doe je de korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder erbij. Als je dat hebt gedaan, kunnen de gesneden tomaten erbij.

Als je ziet dat de olie vrijkomt, betekent dat het tijd is om de (voorgekookte) linzen toe te voegen. Als de linzen zacht geworden zijn, ben je klaar.