Chintan’s recept voor Egg Bhurji | Pervin Proeft

Wil jij ook een keer Egg Bhurji maken, een heerlijk Indiaas streetfoodgerecht met ei en heerlijke kruiden? Kijk dan snel hoe CK het maakte!

Ingrediënten: 
  • Eieren (of tofu) 
  • Uien 
  • Kerriepoeder  
  • Korianderpoeder 
  • Tomaten 
  • Tomatenpuree 
  • Knoflook 
  • Bosui 
  • Garam Masala
Bereiding 

Snijd de uien en tomaten in middelgrote blokjes en kluts de eieren. Snijd de bosui in kleine ringen en de knoflook in kleine stukjes.

Doe wat olie in een pan en bak daarin de uien tot ze glazig zijn. Daarna voeg je het kerriepoeder, korianderpoeder en de knoflook toe. Bak dit een minuut mee.

Voeg een beetje tomatenpuree toe en een deel van de gesneden tomaten. Bak dit totdat de tomaten zacht zijn en de olie vrijkomt. Je kunt eventueel wat water toevoegen als het te snel bakt.  

Als laatste voeg je de geklutste eieren toe en daarna voeg je een halve theelepel garam masala toe, één of twee minuten voordat je klaar bent met koken. Een deel van de bosui kan nog kort worden meegebakken, zodat deze wat zachter wordt. Wat overblijft kan als garnering gebruikt worden.