Paola’s recept voor Moqueca Capixaba | Pervin Proeft

Moqueca Capixaba van Paola | Foto: BredaNu

In de derde aflevering van dit seizoen staat Pervin in de keuken met Paola uit Brazilië. Ze maakt voor ons een traditioneel gerecht uit haar geboortestreek Espírito Santo. Daarvoor heeft ze zelfs een speciale pan uit haar thuisland mee naar de keuken genomen. Wil je dit bijzondere visgerecht thuis ook maken? Kijk en lees dan hier wat je moet doen.

Ingrediënten: 
  • 1,5e verse vis (wilde zeebaars)
  • 3 bosjes koriander
  • 3 bosjes lente-ui
  • 2 uien 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 6 tomaten
  • 3 limoenen  
  • Olijfolie
  • Colorau (naturel kleurstof)
  • 1 rode peper (optioneel)
  • Zout
  • Peper 
 Bereiding 

Snijd de verse vis in moten, snijd de koriander en lente-ui fijn, snijd de uien en tomaten in blokjes en pers de knoflook.  Meng de knoflook met wat zout. 


Leg de vismoten in een bord en marineer de vismoten met limoensap, een beetje peper en zout. 

Zet een pan op het vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Vervolgens bak je de knoflook met de colorau en de helft van de ui. Dit fruit je aan. Dan voeg je de helft van de gesneden tomaten toe en je bakt dit tot het allemaal wat zachter is. 
Voeg de helft van de koriander toe. Op de saus leg je de vismoten. Dan bedek je de vismoten met de rest van de tomaat, koriander en ui. Dit laat je een tijdje stoven, ongeveer 25 minuten. Schudt af en toe met de pan zodat de vismoten niet aan de bodem vastplakken.