Princenhaags museum viert jubileum met tentoonstelling

Het Princenhaags museum opent op 15 december om 19.00 uur haar jubileumtentoonstelling ‘Heeft Princenhage een eigen museum nodig?’ Het is op 12 december exact 30 jaar geleden dat een aantal Princenhagenaars op initiatief van Boudewijn van de Calseijde startten met het verzamelen, bewaren maar vooral in beeld brengen van de historie van Princenhage.

Het Princenhaags museum is een centrum voor erfgoed, kunst en cultuur. Daarnaast biedt het museum actuele kunstexposities aan van kunstenaars uit Princenhage en Breda. Ze doen dat zelfstandig of in combinatie met partners op dit gebied. Ook organiseert het museum diverse culturele activiteiten. Denk aan lezingen, vaak in combinatie met het thema van de tentoonstelling. Of denk aan lunchconcerten of boekbesprekingen die een link met Princenhage hebben.

Weten de bezoekers het antwoord?

Wat vinden de bezoekers ervan? Heeft Princenhage een eigen museum nodig? Ze worden ondervraagd na hun bezoek. Voor het eerst wordt er geen entree gevraagd, maar laat het museum het aan de bezoeker zelf over hoe ze het museum in geld waarderen.

Kijk voor de openingstijden op de website van het museum.