Politie geeft meer informatie over schietincident en zoekt naar getuigen

Foto: BredaNu

De politie heeft een dag na de schietpartij bij een sportschool in de Druivenstraat een update over de zaak gegeven. Zo is er meer duidelijkheid over het signalement van de dader en hoe hij te werk ging.

Momenteel wordt er door de politie veel aandacht besteedt aan de schietpartij bij de sportschool in de Druivenstraat. Uit buurtonderzoek blijkt dat de schutter een tijdje bij de sportschool op de uitkijk stond. De politie is ervan op de hoogte dat de dader met de auto is gebracht. Het zou om een donkerkleurige Audi personenauto met Pools kenteken en twee inzittenden gaan.

De dader zou meerdere keren op een auto geschoten hebben waar twee mannen in zaten. De inzittenden raakten niet gewond. Eén kogel gericht op de auto ketste af en kwam in het gebouw terecht. Om 13:40 kwamen de eerste meldingen binnen bij de politie over het incident. Na de schietpartij zou de dader gevlucht zijn. Hij zou over het industrieterrein richting de Teteringsedijk gerend hebben, om vervolgens met dezelfde auto opgehaald te worden.

Signalement

Het eerder gegeven signalement van de schutter is aangevuld met meer details. Het zou gaan om een jonge met met een donkere huidskleur. Hij droeg een grijze trainingsbroek met opvallende zwarte ritsen, een donkerblauwe jas, een zwarte hoodie en een lichtkleurige pet. Ook wordt er gezocht naar de auto waarin de dader werd afgezet en mogelijk in is gevlucht, de donkergekleurde Audi met Pools kenteken.

De politie doet een oproep: “Was u dinsdagmiddag getuige van het schietincident. Of heeft u de dader op zijn vlucht nog gezien? Bel dan met de politie via 0900-8844 vermeld dan het dossiernummer 2023315256 tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.”

Onderzoek

De forensische opsporing heeft op de locatie van het incident gezocht naar sporen van de dader. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld door de recherche en is er een speurhond ingezet om de vluchtroute van de dader na te lopen. Ondanks de intensieve zoekactie, is de dader nog niet gevonden. Het onderzoek naar het schietincident is nog steeds in volle gang.

Bekijk via onderstaande link de eerste update over het schietincident bij de sportschool in de Druivenstraat.