2e prijs voor Bredase Alex en Lydia tijdens regiofinale Prinses Christina Klassiek Concours

Bredaas vioolduo in de prijzen

Afgelopen weekend werd voor de 56 e keer het Prinses Christina Klassiek Concours in regio Zuid 1 plaats. Er streden 60 jonge klassieke musici mee. Alle deelnemers spelen of zingen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen. De regiofinalisten maken daarnaast kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale die op 22 april plaatsvindt in Amare Den Haag. De vakjury selecteerde uiteindelijk zes finaleoptredens. Drie optredens werden beloond met de Halve Finale Prijs. Deze winnaars zien we terug in de Nationale Halve Finale op 1 april in Den Haag. Het Bredase vioolduo Alix Rodenburg en Lydia Zweers won de 2e prijs.

Masterclass strijkkwartet

De 15-jarige Alex en de 14-jarige Lydia deden mee in Categorie 1b van de competitie. De deelnemers in deze categorie behoren tot de jongere categorie deelnemers. Beide talenten winnen de CityProms Prijs voor hun optreden. Dit betekent dat ze een Masterclass mogen volgen bij het bekende strijkkwartet Matangi Quartet. Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. De finalisten winnen prijzen, maar ook degenen die niet doorgaan naar de Halve Finale maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy; een educatief programma van het Prinses Christina Concours vol met trainingen en workshops over muzikantschap en de beroepspraktijk van de professionele muzikant.

Regio Zuid 1

Met de regioconcoursen biedt het Prinses Christina Klassiek Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Veghel is het vierde van zes regioconcoursen in heel Nederland. Regio Zuid 1 beslaat de provincies Gelderland, Noord-Brabant, het Belgische Oost-Vlaanderen en Utrecht. In totaal doen dit jaar ruim 300 jonge musici mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours.

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op de website van Christina Concours.