De films over Street Art die je moet zien volgens het Blind Walls Film Fest

Foto: Joost van Asch

Bij het Blind Walls Film Fest was er naast kijken naar films en luisteren naar lezingen over Street Art, ook een prijsuitreiking. Er werden drie awards uitgegeven: de Jury Award, Best Short en Audience Award.

Deze awards worden gegeven als welverdiende prijs, maar ook om de filmmakers te steunen in het vastleggen van Street Art. Zo winnen ze geldprijzen van 1000 of 500 euro, beschikbaar gesteld door het Chassé Cultuurfonds. De films werden beoordeeld door een driekoppige jury. Documentairemaker Eef Pannekeet, urban-expert Jasper van Es en jury hoofd Veronique van Zanten bekroonde de film Painting Dhaka met de Jury Award. Regisseur van de film, Lukas Zeilinger, nam de award trots in ontvangst.

Op de derde dag van het filmfestival werden acht korte films getoond. City – Work of Fiction kreeg de prijs voor Best Short. Volgens de jury vertelde hij in een hele korte tijd een verhaal, ondanks dat hij geen woorden gebruikte om dit te doen. Het publiek kreeg na iedere film de mogelijkheid om een cijfer te geven. Het hoogste gemiddelde ging naar de documentaire Outer Space Kids, die dus de Audience Award ontving. Deze film toont een verlaten fabriekspand dat door een graffiti kunstenaar wordt omgebouwd tot een openlucht galerij.

Voorafgaand aan het festival ging BredaNu langs bij het Chassé Theater om het over het evenement te hebben met Blind Walls Gallery director en founder Dennis Elbers.