Chassé Theater heeft met Colinda Vergouwen een nieuwe directeur bedrijfsvoering

Foto René Schotanus - Colinda Vergouwen

Per 1 juni aanstaande treedt Colinda Vergouwen toe tot de leiding van het Chassé Theater in Breda. Zij gaat als directeur bedrijfsvoering samen met Ruud van Meijel, die sinds 2019 algemeen directeur en bestuurder is, het directieteam vormen.

Colinda Vergouwen (39) is nu nog directeur-bestuurder van het Munttheater in Weert. Daarvoor was zij werkzaam als adjunct-directeur bij cultuurhuis de Nobelaer in Etten-Leur. Aan het begin van haar loopbaan werkte zij zeven jaar bij het Chassé Theater. Colinda studeerde aan de NHTV (nu BUas) en woont met haar gezin in Breda.

Daar word je gelukkig van

Over deze nieuwe stap in haar carrière zegt Colinda: “De missie van Chassé Theater … daar word je gelukkig van! spreekt mij erg aan. Ik word namelijk enorm gelukkig van zo’n fijne plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar voorstellingen inspireren, verwonderen en verbinden. Dat ik straks mag bijdragen aan het culturele leven in mijn ’thuisstad’ en – samen met een zeer professioneel en gedreven team in één van de mooiste en fijnste (film)theaters van Nederland – mensen gelukkig mag maken, maakt mij trots en blij.”

Verduurzaming, ondernemerschap en realiseren van maatschappelijke impact

Ruud van Meijel: “Met de komst van Colinda versterken wij het algehele management van het Chassé Theater. Het zijn uitzonderlijke tijden, ook voor ons theater, met uitdagingen op het gebied van verduurzaming, ondernemerschap en het realiseren van maatschappelijke impact. Inzet is om de vooraanstaande positie van het Chassé Theater in het Nederlandse theater- en filmbestel te bestendigen. Colinda gaat aan dit alles zeer kunnen bijdragen en ik zie ernaar uit om met haar samen te werken.”