Expositie met AI-gegenereerd werk door kunstenaar Oliver Kartak in 3sec.gallery

Oliver Kartak

Er hangt een nieuwe expositie in de 3sec.gallery van Graphic Matters. De expositie heet ‘Things to do in the Summer’, bedacht door Oliver Kartak en is gegenereerd door Artificial Intelligence. De expositie gaat over klimaatverandering en is tot en met begin december te zien in de Chassé Parking van Breda.

Raken door emoties

De zomer van 2023 brak alle temperatuurrecords, er woedden branden over de hele wereld en overstromingen verwoestten grote gebieden. Klimaatverandering is onmiskenbaar, maar toch steken we onze koppen in het zand en gaan we door zoals we altijd doen. ‘Things To Do In Summer’ laat heftige situaties zien die als plezierig worden afgebeeld. Hiermee wil Olivier de mechanismen die we allemaal hebben ondermijnen. Mensen worden niet graag geconfronteerd met ongemakkelijke waarheden. Je raakt hen door emoties te laten zien. Deze fotoserie creëert helderheid door op een sarcastische manier ‘lol’ uit te stralen. Met deze beelden schijnt Olivier licht op de financiële en industriële sectoren met hun kortetermijnvisie.

College Tour

Op maandag 9 oktober organiseert Graphic Matters een College Tour met Oliver Kartak voor mensen die geïnteresseerd zijn in Artificial Intelligence, ontwerp en hoe deze twee samenkomen. Iedereen kan leren van Oliver zijn kennis en bevindingen maar er is ook ruimte voor de bezoekers om hun eigen bevindingen te delen.

Iedereen is welkom aan te schuiven bij dit vraaggesprek. Het vindt plaats bij voormalig ‘Garage Otten’, dat momenteel een lesgebouw van Avans Hogeschool Breda is.