Vervolg uit de hand gelopen Brabantse derby: Laatste kans voor relschoppers om zich te melden

Foto: BredaNu

De politie gaat mogelijk beelden vrijgeven waarop verdachten herkenbaar in beeld zijn gebracht rondom de wedstrijd Willem II – NAC Breda van vorige maand. De wedstrijd werd voortijdig gestaakt en na afloop keerden een aantal bezoekers zich tegen de politie. Op dit moment staan er ook al beelden online, maar daarop zijn de verdachten nog onherkenbaar in beeld gebracht.

Op 3 september vond de wedstrijd plaats in het Koning Willem II-stadion in Tilburg. Het duel werd gestaakt nadat er voorwerpen op het veld waren gegooid. Na afloop werd de kleine groep NAC-supporters in het stadion gehouden, terwijl de thuissupporters naar buiten liepen. Daar keerden sommige bezoekers zich tegen de aanwezige Mobiele Eenheid.

Onderzoek naar relschoppers

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de misdragingen rondom de wedstrijd. Daarbij zijn onder andere camerabeelden bekeken. Door deze beelden is de identiteit van tien mogelijke relschoppers vastgesteld.

Op de website van de politie zijn beelden vrijgegeven van een aantal relschoppers die nu nog onherkenbaar zijn gemaakt. Deze relschoppers worden verdacht van strafbare feiten en zijn direct betrokken geweest bij de rellen. De politie roept de relschoppers op om zichzelf te komen melden. Mocht er geen reactie komen, dan worden er beelden vrijgegeven waarop de verdachten herkenbaar in beeld zullen staan.