Veerle Hildebrandt wint Willy Vandersteen-prijs

Veerle Hildebrandt en de cover van haar stripalbum 'Hild' | Foto: Bart Van Der Moeren/Stripgids

De Willy Vandersteen-prijs bekroont elk jaar het beste Nederlandstalige stripalbum. Dit jaar was dat ‘Hild’, van de hand van Veerle Hildebrandt. Zij zal haar prijs op zaterdag 23 september in ontvangst nemen in het Chassé Theater in Breda. De prijsuitreiking maakt onderdeel uit van het Stripfestival Breda.

Met 152 strips om te beoordelen zou het kiezen van de winnaar een lastige taak kunnen worden. Toch koos de jury van de Willy Vandersteen-prijs, die de naam draagt van de bedenker van de bekende Suske & Wiske, dit jaar unaniem voor ‘Hild’. Het is een stripverhaal dat gebaseerd is op een middeleeuwse sage genaamd ‘Ring des Nibelungen’.

De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op zaterdag 23 september vanaf 13.00 uur in het Chassé Theater in Breda. Onder andere burgemeester van Breda Paul Depla en de erfgenamen van Willy Vandersteen zullen hierbij aanwezig zijn. Fans kunnen het winnende album laten signeren door Veerle Hildebrandt.

Hildebrandt wint 5000 euro en een opdrachttekening van vorige winnaar, Joris Mertens.

De prijsuitreiking is onderdeel van het Stripfestival Breda, het grootste evenement voor liefhebbers van strips en animatie van de Benelux. Een uitgebreid overzicht van de evenementen die plaatsvinden staat op de website van het Stripfestival.