Concert Novafonie met het Requiem van John Rutter

Novafonie o.l.v. Alice Roes

Vocaal Ensemble Novafonie geeft een bijzonder concert in de Nieuwe Veste te Breda. Het a capella koor uit Breda onder leiding van dirigente Alice Roes geeft een uitvoering van het Requiem van John Rutter. Vocaal soliste is Cécile Creusen (sopraan). De muzikale begeleiding is in handen van professionele instrumentalisten. Een unieke kans om te genieten van dit bijzondere werk waarin verschillende stijlen – van gregoriaans tot blues – elkaar ontmoeten.

De twintiger jaren door de eeuwen heen

Ook staan a capella koorwerken van Bairstow, Diepenbrock, Gjeilo, Grandage, Jenkins, Nystedt, Stanford en Wood op het programma. De rode draad hierbij is dat de werken geschreven zijn in de jaren twintig van verschillende eeuwen.

Samenwerking met dansgezelschap of toneelvereniging

Novafonie is een a capella kamerkoor bestaande uit ruim twintig enthousiaste zangers en zangeressen en bestaat ruim dertig jaar. Het koor zingt een gevarieerd repertoire met muziek van 1600 tot heden. Elk jaar geeft het koor een concert in Breda en daarnaast diverse optredens, zoals tijdens de KAM of Middelburg Volkoren. Novafonie zoekt daarbij regelmatig de samenwerking op met bijvoorbeeld een dansgezelschap of toneelvereniging.

Meer info op de website van Novafonie

Wanneer: 27 november, 14.30 uur

Waar: Nieuwe Veste, Molenstraat 6 Breda