‘Dichter bij de stad’: René Oomen verkent stadspoëzie in nieuwe podcast

Foto: René Oomen

René Oomen lanceert een verhalende podcast over de stadsdichters van Breda en Tilburg. Frederike Luijten (25) is sinds kort de nieuwe, elfde officiële stadsdichter van Tilburg. De Bredase stadsdichter Maurits Verhoef (38), die zijn studie op gaf voor de poëzie en in het dagelijkse leven vuilnisman is, doet zijn best, maar officieel is hij niet. Kennelijk valt er nog een wereld te winnen in stadsdichtersland. Schrijft een dichter anders als hij voor de massa schrijft of als hij alles mag zeggen? En hoe toegankelijk is poezie eigenlijk?

Oomen, die in Breda ook het lokale cultuurprogramma ‘GrensGeluiden op BredaNu Radio maakt, duikt in de podcast in beide steden in de wereld van de stadspoëzie. Hij volgt Frederike Luijten tot aan haar officiële installatie als elfde stadsdichter van Tilburg, ontmoet oud-stadsdichters van Breda en Tilburg en peilt en passant de stemming op straat.

Luister naar ‘Dichter bij de stad’, te vinden op www.nporadio1.nl/podcasts/DOCS en de populaire podcastplatforms.

René Oomen maakt op BredaNu ook het culturele radioprogramma GrensGeluiden. Onlangs vierde het programma haar 25-jarig bestaan met een speciale live-uitzending vanuit MotMot Gallery. BredaNu maakte daar deze reportage over: