12e editie ‘De historie van Breda voor beginners’

Toren van de Grote Kerk in Breda | Foto: BredaNu

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van Breda, start 2 maart de driedelige cursus ‘De historie van Breda voor beginners’. Breda heeft een rijk verleden. Leefden de Nassaus in het kasteel? En wat gebeurde er vroeger in al die prachtige gebouwen? Kijk alleen maar naar de verschillende straatnamen. Zij verhullen ook een stukje geschiedenis.

Cursus de historie van Breda

Begin maart start de cursus ‘De historie van Breda voor beginners’, waar in overzichtelijke stappen de geschiedenis van Breda aan het voetlicht gebracht wordt. Naast de feitelijke geschiedenis komen er anekdotes en wetenswaardigheden aan bod. En is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Met de paplepel ingegoten

De cursusleiders Marcel en Gerald Dalinghaus zijn zelf geboren en getogen in het hartje van onze stad en hebben de historische achtergronden met de paplepel ingegoten gekregen. Ze hebben connecties in de stad. Lisette van Miert woonde ook in het centrum en heeft zich naast het volgen van deze cursus verder verdiept in de geschiedenis van de stad.