Vette Kinderkunst en Kindertheater in Het Gele Huis in Princenhage

In het afsluitende weekend van de herfstvakantie is er in Het Gele Huis in Princenhage een speciaal programma voor en met kinderen. Kunst Kijken met Vette Kinderkunst en Theater Beleven met Kunstkomtaan. Voor iedere leeftijd valt er wat te beleven.

Kunst kijken

De kinderkunstklas van Janneke Vet toont de werken van de afgelopen weken met een expositie over Dieren. De kinderen hebben alles zelf georganiseerd rondom deze expo. Zoals ook een heuse finissage door Marike de Nobel, de wethouder van Cultuur, op zondag om 17:00 uur.

Theater beleven

Maar dat is niet alles! Tijdens het kinderweekend kunnen kinderen theater beleven georganiseerd door Kunstkomtaan.

Voor kinderen van 8 – 12 jaar

In Het Gele Huis staat het Argonautenschip opgesteld. In dit schip zit en luister je naar de reis van Griekse held Jason en de Argonauten. Een verhaal uit de Griekse mythologie. Zittend in het schip is het alsof je zelf deze tocht maakt. Luister met een ipod en kijk met een viewer naar de illustraties die het verhaal verlevendigen.

Voor kinderen van 4 – 7 jaar

Voor de jongste kinderen van 4 – 7 jaar is het Japanse minitheatertje het Kamishiba passend. Er worden korte verhalen voorgelezen zoals ‘Kikker is bang’ of ‘Kikker is verliefd’. Door de verschuivende beeldpanelen is het verhaal te zien en te horen.

Aanmelden

Wanneer: vrijdag 28 oktober 14-17, zaterdag 29 oktober 11-17, zondag 30 oktober 14-17 Wil je zeker zijn dat jouw kinderen aan de beurt komen en mee kunnen doen? Mail naar: info@hetgelehuisinprincenhage.com voor een tijdslot. Meer informatie: www.hetgelehuisinprincenhage.com

Gratis entree en deelname