San Marco aan de Mark

Cappella ex Occasione brengt, in samenwerking met het San Marco Consort en twee vertellers, het concert San Marco aan de Mark. Het concert vindt plaats op zondag 1 oktober om 16 uur in Zandberg58, voorheen Sacramentskerk.

Capella ex Occasione en het San Marco Consort gaan de prachtigste muziek uit Venetië laten klinken in de Sacramentskerk met muziekstukken van o.a. Willaert, de Rore, Gabrieli, Lotte, Monteverdi, Legrenzi, componisten van de Venetiaanse school in de Renaissance.

CEO is een kamerkoor in Breda, staat garant voor a capella zang van hoog niveau en wordt geleid door Ruben de Grauw, als dirigent ook bekend van het Sacramentskoor Breda. Het voor dit concert opgerichte San Marco Consort bestaat uit Gerard de Krom, Cas van Haperen, Stijn Roording en Peter Nouws op trombone (bijzondere reconstructies van trombones uit de 16e en 17e eeuw), Mark van Nispen op orgel, Astrid Schijns op cello, Joshua Park en Aybüke Akoluk op viool. De vertellers zijn Wim Arts en Anouk van den Berg; zij vertolken de stem van de San Marco in Venetië en de Sacramentskerk in Breda.

Om de Venetiaanse stemming er goed in te brengen hebben we een kledingcode. We verzoeken u iets bordeauxrood, kobaltblauw, okergeel of mosgroen aan te trekken.

De toegangsprijs is 20 euro voor volwassenen, inclusief consumptie; kinderen t/m 16 jaar gratis toegang.

Wanneer? Zondag 1 oktober om 16 uur in Zandberg58, voorheen Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda