Nieuw seizoen NAC Street League van start op 4 oktober

De Kick-off van de NAC Street League in 2021 | Foto: BredaNu

Het startschot voor NAC Street League seizoen 23/24 wordt op woensdag 4 oktober gegeven. Dit seizoen vindt de straatvoetbalcompetitie plaats in zowel Breda als Geertruidenberg.

Teams van de NAC Junior Street League en scholen uit Breda en Geertruidenberg strijden in zes tot tien speelrondes, verdeeld over twee seizoenshelften. Bij de Street League staat echter niet alleen voetbal centraal. Thema’s zoals sportiviteit en respect zijn net zo belangrijk. Spelers kunnen met het NOAD-bonuspuntensysteem ook punten krijgen voor sportief gedrag, zoals respect voor de tegenstander. Ook kunnen ze punten verliezen door ruzie te maken of een rode- of gele kaart te ontvangen. Op deze manier wordt het gedrag rondom de sport positief beïnvloed.

Maatschappelijke challenge

De kick-off in Breda vindt plaats op woensdag 4 oktober op parkeerplaats P5, naast het Rat Verlegh Stadion. ’s Ochtends zijn de basisscholen welkom en ‘s middags middelbare scholen. De dag wordt gevuld met sport en spel om het NAC Street League seizoen van start te laten. De kick-off in Geertruidenberg vindt plaats op woensdag 11 oktober.

Spelers kunnen ook buiten wedstrijden punten verdienen. Dit doen ze door buurtbijdragen. Alles van opruimwerkzaamheden tot het organiseren van een spelletjesmiddag in het verzorgingshuis. Hiermee wil de organisatie spelers stimuleren iets voor de maatschappij te doen. In december wordt een maatschappelijke challenge gehouden.