NAC bereikt finale play-offs na zege in Emmen

NAC Breda heeft zaterdag de finale van de nacompetitie bereikt. Dit deed de ploeg van Jean-Paul van Gastel door overtuigend met 0-3 te winnen van FC Emmen. Iets wat niet iedereen had verwacht na de heenwedstrijd in Breda die gelijk eindigde. Hierdoor was de return aan het begin van de wedstrijd nog erg spannend.

Dat de wedstrijd onder hoogspanning stond was te zien aan het begin van de wedstrijd. Met name de thuisploeg begon slordig aan het duel waardoor NAC Breda in de achtste minuut een kans kon noteren. Fredrik Oldrup Jensen kopte op de paal vanuit een hoekschop. Nadat FC Emmen hier goed weg kwam leken ze even wakker te schrikken. Dit werd ruw verstoord toen Sigurd Haugen in minuut twaalf vrij kon aanleggen op de rand van de zestien. Met een droge schuiver (door de benen van de verdediger) schoot hij de 0-1 tegen de touwen. in de veertiende minuut werd het zelfs 0-2 toen Jan van den Bergh een indraaiende corner van Dominik Janošek binnenwerkte. Vanaf de punt van het vijf metergebied kopte hij de bal met een mooie boog over doelman Oelschlägel, die kansloos was op deze inzet.

Gevaarlijker wordend FC Emmen

Na de 0-2 van NAC kwam FC Emmen iets meer op. Dit resulteerde in minuut vijftien tot een kansje namens de thuisploeg. Het schot draaide echter ver voorlangs. Emmen drong iets meer aan in het restant van de eerste helft maar kon niet echt grote kansen noteren waardoor NAC met een 0-2 voorsprong de rust inging.

Dat de thuisploeg uit een ander vaatje moest tappen was goed zichtbaar in het begin van de tweede helft. FC Emmen voerde enkele personele wijzigingen door, iets dat leidde tot een snelle kans. Even later leek Omgba de bal achterin rustig te kunnen controleren. Hij verspeelde deze echter waarna Parzyszek vrij kon uithalen namens Emmen. Het schot ging echter ruim naast het doel van Van de Merbel waardoor het 0-2 bleef. Na een uur spelen legde Roy Kuijpers aan vanaf een meter of dertig. Het resultaat was de bal die snoeihard de verre hoek vond en zo de 0-3 betekende. NAC leek zelfs nog de 0-4 te maken, echter werd deze afgekeurd vanwege buitenspel van spits Haugen. In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg nog maar tot één hele grote kans.

De 0-3 overwinning betekende een 1-4 overwinning over twee duels en een plaats in de finale van de play-offs om promotie tegen Excelsior.