NAC maakt eerste namen vrouwenvoetbalteam bekend

Foto: BredaNu

NAC Breda heeft de eerste speelsters van het nieuwe vrouwenteam bekendgemaakt. Fleur Mol en Kim Hendriks zullen aan het begin van het nieuwe seizoen onder leiding van trainer Richard Mank de eerste Bredase stappen in het professionele vrouwenvoetbal gaan zetten.

De 21-jarige Mol komt uit Rucphen en speelde onder andere voor RKVV Roosendaal, Sparta Rotterdam en de afgelopen twee seizoenen behoorde ze tot de selectie van Excelsior in de Vrouwen Eredivisie. “Het is een hele eer om voor NAC te mogen spelen”, zegt Mol over haar rol in het allereerste vrouwenteam van NAC. “Niet alleen extra bijzonder omdat ik de eerste ben, maar ook omdat ik echt NAC-supporter ben. Normaal sta ik op de B-Side bij de thuiswedstrijden van het eerste. Ik heb ontzettend veel zin om vanaf de zomer te gaan starten bij NAC!”

De 24-jarige Kim Hendriks draaide mee in het opleidingstraject van ADO Den Haag, speelde bij Feyenoord en ook zij speelde de afgelopen tijd voor Excelsior. “Drie jaar geleden speelde mijn neef Ramon bij NAC en heb ik gezien wat voor een mooie en grote club het is. Toen ik de kans kreeg om voor NAC te komen spelen was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik heb ontzettend veel zin om het komende seizoen in dit shirt te mogen spelen”, laat Hendriks weten.

Pia Rijsdijk, die een paar weken geleden begon als manager Vrouwenvoetbal bij de Bredase club, laat weten trots en blij te zijn met de eerste speelsters voor het team. “Beiden zijn mooiste aanwinsten, waarmee we nu de eerste stap hebben gezet in het vormgeven van onze selectie.”

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond om 20:00u naar NACpraat op BredaNu Radio.