NAC stort zich met eigen vrouwenteam op de Vrouwen Eerste Divisie

BredaNu
BredaNu

NAC Breda gaat zich vanaf seizoen 2024/2025 ook op het vrouwenvoetbal richten. Dat heeft de club woensdagochtend bekend gemaakt. Onder leiding van de nieuwe Manager Vrouwenvoetbal Pia Rijsdijk, betreden de toekomstige NAC-vrouwen binnenkort de Vrouwen Eerste Divisie.

Rijsdijk was zelf eerder als speelster actief bij onder andere ADO Den Haag, MSV Duisburg en Feyenoord. Als manager van het vrouwenelftal van NAC wil ze vooral voetballende meiden perspectief bieden om zichzelf op hoog niveau verder te kunnen ontwikkelen: “Ik vind het belangrijk dat er steeds meer vrouwelijke rolmodellen komen en dat meiden meer gelijke kansen krijgen. Het is mooi als jonge meiden op kunnen kijken naar voetbalsters, en kunnen zeggen dat ze ook op het hoogste niveau bij NAC Breda willen en kúnnen voetballen. Dat dit realiteit wordt vind ik een supermooie ontwikkeling binnen NAC Breda.”

Eredivisie

Hoewel de club begint in de Eerste divisie, ligt de ambitie al gelijk hoger. Dankzij een nieuwe promotie/degradatieregeling tussen de Eerste divisie en de Azerion Eredivisie, kunnen de teams op basis van sportieve prestaties doorstromen naar de Nederlandse top van het vrouwenvoetbal. “Alles op zijn tijd, maar in de sport ga je voor het hoogst haalbare. Dus daar werken we naar toe,” zegt Rijsdijk daarover.

De club zegt op dit moment al een beeld te hebben van hoe de selectie voor het vrouwenteam eruit moet komen te zien. De komende tijd zullen dan ook gesprekken gevoerd gaan worden over de verdere invulling van de selectie en de staf.

Wil je alles horen van de ontwikkelingen bij NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond naar NACpraat op BredaNu Radio.