Spannende wedstrijd tegen FC Eindhoven pakt goed uit voor NAC

Ondanks dat er in de eerste minuut al een tegengoal viel, heeft NAC in de wedstrijd tegen FC Eindhoven van dinsdagavond de deelname aan de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi veilig kunnen stellen.

Het was de Eindhovense Brym die aan het begin van de wedstrijd NAC op achterstand bracht. In de eerste helft waren er wel wat kansen voor de Bredanaars, maar niet zodanig dat er een gelijkmaker uit voortkwam.

In de tweede helft van de wedstrijd trapte NAC het gaspedaal in en nam het aantal kansen toe. Ondanks een strafschop binnen de zestien meter in de tachtigste minuut, kon het Bredase elftal deze kansen niet verzilveren.

Verlenging

Het was wachten tot de blessuretijd voordat de gelijkmaker dan eindelijk gemaakt werd. In de 91e minuut scoorde Jesaja Hermann de 1-1, waardoor het uiteindelijk tot een verlenging kwam. Het bleek NAC geen windeieren te leggen, want Rowan Besselink legde de bal in de 121e minuut in het net van de Eindhovenaren. De eindstand kwam daarmee op 2-1.