Gemeente zoekt nieuwe ‘meelopers’ voor Bredaille

De Bredaille
De Bredaille | Foto: Gemeente Breda

Ook dit jaar zullen er weer Bredailles worden uitgereikt door de Gemeente Breda. Iedereen die meeloopt aan minstens drie Bredase hardloopevenementen, komt voor zo’n medaille in aanmerking.

Het eremetaal werd vorig jaar in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan de hardloopevenementen in de gemeente. De Dorsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Haagse Beemden Loop en de Bredase Singelloop vormen samen de vijf evenementen die meetellen voor de medaille.

Meer aanmeldingen

In startjaar 2022 werd de medaille aan 200 mensen uitgereikt. Volgens wethouder Daan Quaars (VVD) heeft de Bredaille bijgedragen aan meer aanmeldingen voor de kleinere hardloopevenementen in de gemeente. “Dit jaar hopen we het aantal te verdubbelen en ik heb er alle vertrouwen in dat ik al die mensen na de Singelloop trots in de Grote Kerk zie staan.”

Aanmelden voor de Bredaille kan via www.bredaille.nl. Het is daarnaast nog wel nodig om je met hetzelfde e-mailadres in te schrijven voor de individuele loopevenementen.