SP: Taxi’s weigeren nog steeds korte ritten bij standplaats

Taxi, stockfoto | Foto: Skitterphoto98 / Pexels

Korte ritten worden nog steeds regelmatig geweigerd door taxichauffeurs bij de standplaats aan de Nieuwe Prinsenkade. Dat blijkt althans uit signalen die de Bredase SP-fractie de afgelopen tijd heeft ontvangen en waarover de partij vragen heeft gesteld aan het college.

Bij de taxistandplaatsen zijn alleen taxi’s welkom die het Bredase taxikeurmerk hebben. Bij dat keurmerk horen regels waar de chauffeurs zich aan moeten houden. Eén van die regels, is dat korte ritten niet geweigerd mogen worden.

Gereserveerd

Toch weet de partij meerdere voorbeelden te noemen van mensen die te horen kregen dat ze niet mee mochten rijden. Taxi’s zouden bijvoorbeeld opeens gereserveerd zijn zodra de bestemming door de klant was verteld. Een andere taxichauffeur zou gewoon gezegd hebben dat hij de rit niet zou uitvoeren.

De fractie wil van het college weten hoeveel klachten er jaarlijks binnenkomen over taxi’s en in welke mate er gehandhaafd wordt door politie of handhavers op chauffeurs die zich niet aan de regels houden.

De antwoorden van het college worden binnenkort verwacht.