Breda voert glas- en blikverbod standaard in bij grote evenementen

Foto: John-Roy Ippel / BredaNu

Na carnaval 2023 wordt ook dit jaar tijdens carnaval het verbod op glazen en blikken ingesteld. In afstemming met politie, de Bredase KHN (Koninklijke Horeca Nederland), Stichting Ondernemersfonds Breda en de supermarkten in de binnenstad is er besloten om het verbod tijdens vijf evenementen, waaronder carnaval, in te stellen.

Volgens de gemeente zijn zowel glazen als blikken mede de oorzaak van onveilige situaties tijdens evenementen in Breda. Bezoekers kunnen gewond raken en voor hulpverleners zijn de evenementen moeilijker bereikbaar door onder andere glazen en blikjes op de weg. Uit een evaluatie van de gemeente is gebleken dat het verbod een positief effect heeft. Er zijn het afgelopen jaar door dit verbod minder gewonden gevallen en hulpdiensten konden zich beter voortbewegen. Om deze redenen is er besloten om bij grote evenementen in Breda glas en blik op drukbezochte plekken in de binnenstad te verbieden.

Social media campagne

Er wordt binnenkort een social media campagne gelanceerd om mensen vooraf te wijzen op het verbod. Ook wordt er gebruik gemaakt van borden bij de toegangswegen en posters in de horeca. Samen met beveiligers controleert de handhavers van de gemeente of bezoekers in de binnenstad glas of blik bij zich hebben. Bezoekers die geen rekening houden met de regels, riskeren een boete van 95 euro.

Het glasverbod gaat tijdens carnaval in op 8 februari van 18.00u tot 6.00u en vanaf vrijdag 9 februari t/m woensdag 13 februari iedere dag van 12.00u tot 6.00u.