Politie: ‘Zeg niet tegen jonge kinderen dat ze meegenomen worden als ze stout zijn’

Screenshot uit het filmpje dat de politie plaatste | Foto: Politie Markdal / Instagram

Een bijzonder berichtje vandaag op de Instagrampagina van Politieteam Markdal, dat onder andere Breda als werkgebied heeft. Via social media ontving de politie een berichtje van een vader met de vraag of zijn dochtertje van drie een kijkje mocht nemen in de politieauto. Het meisje was namelijk bang voor de politie.

“Een kijkje in de politieauto, het aantrekken van een kogelwerend vest, even zitten op de politiemotor en zelfs het aanzetten van de politiesirenes. Nergens deinsde deze dappere peuter voor terug”, schreef de politie op Instagram.

Volgens agente Valerie hoort de politie vaak dat ouders tegen hun kinderen zeggen dat de politie ze meeneemt als ze stout zijn. “Doe dit niet”, schrijft de agente erbij. “Op een jong kind maakt dit grotere indruk dan ouders zich realiseren. Zij durven ons namelijk niet meer aan te spreken. Zelfs niet op het moment dat ze hun ouders kwijt zijn en hulp nodig hebben.”

De politie ziet liever dat kinderen leren dat ze juist naar agenten toe moeten komen. Het driejarige meisje mocht in ieder geval na haar bezoekje bij de agenten gewoon weer naar huis. Met een echte politieknuffelbeer.