Waterstanden blijven stijgen, nog geen extra maatregelen nodig

Foto: Peter van den Bosch

“Het blijft komende dagen regenen. Daardoor verwachten we dat het water komende week nog wat stijgt.” meldt de Brabantse Delta.

De gemalen en pompen van het waterschap draaien volop om het overschot af te voeren naar grote rivieren en de situatie onder controle te houden. Dat de waterstanden geen problemen veroorzaken is deels te danken aan het relatief droge weer sinds tweede kerstdag. Secretaris-directeur van het waterschap Kees Jan de Vet zegt dat medewerkers dag en nacht paraat staan en de waterstanden nauwlettend in de gaten houden.

De veiligheidsregio en politie deelt via onder andere X (Twitter) wel een infographic over wateroverlast. Ze delen informatie over wie je moet bellen bij verschillende soorten wateroverlast. Zo meld je een verstopte riolering in de straat bij de gemeente. Een risico op kortsluiting of brand meld je bij het niet-spoedeisende nummer van de brandweer. Op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is meer informatie te vinden over wat te doen bij extreme regenval.