Politie heeft tien jonge verdachten aangehouden na de rellen tijdens afgelopen jaarwisseling

Politie | Foto: BredaNu

De politie heeft dinsdagochtend tien verdachten aangehouden voor de rellen tijdens de afgelopen jaarwisseling in Breda-Noord. Het zou om jongeren tussen 15 en 19 jaar oud zijn die ook in Breda-Noord wonen. Zij zitten nog vast voor verhoor.

De jonge verdachten hebben tijdens de afgelopen jaarwisseling auto’s in brand gestoken en vuurwerkbommen naar politiemensen en -auto’s gegooid. Het is nog niet duidelijk waarom zij dit hebben gedaan en wordt verder nog onderzocht door het rechercheteam. Het team startte onmiddellijk na deze incident een onderzoek.

Het onderzoek van de politie is nog in volle gang en verdere arrestaties worden niet uitgesloten. Om deze reden zijn agenten en handhavers vanochtend opnieuw de buurt ingegaan om met de buurtbewoners te praten. Ze hebben gevraagd of er nog niet eerder gemelde informatie of camerabeelden beschikbaar zijn van de nieuwjaarsnacht. Buurtbewoners hebben een informatiebrief ontvangen waarin de mogelijkheid wordt geboden om deze informatie en beelden met de politie te delen.