Website van Nieuwe Veste bestempeld tot digitaal erfgoed

Een server met een kopie van de website wordt door Masoud Afshari van Nieuwe Veste symbolisch overhandigd aan gemeentearchivaris Jantine Frantzen-Ploeg. | Foto: Nielo Schrurs / Stadsarchief Breda

De website van cultureel centrum Nieuwe Veste is digitaal erfgoed geworden. Met behulp van Stadsarchief Breda wordt de site vereeuwigd op archiefweb.eu. Dat is een platform, speciaal gemaakt is voor het archiveren van webpagina’s.

De huidige website is volgens Nieuwe Veste gebouwd op een platform dat nog dateert uit de vorige eeuw. “Het is al een hele prestatie dat de website het al die jaren heeft volgehouden”, aldus directeur Hilda Vliegenthart. “Met al onze cursussen, lessen en dienstverlening is het een mooie tijdcapsule van wat Nieuwe Veste de afgelopen jaren betekend heeft voor de Bredanaars op het gebied van taal, cultuur en creativiteit.”

Aan de huidige website komt overigens begin april een eind. Dan wordt er een nieuwe website gelanceerd, die ook goed leesbaar moet zijn op de smartphone.