Digitalisering en de toekomst van de nieuwe generatie, vanavond leer je er alles van

Foto: Julia M Cameron / Pexels

Kinderen van vandaag groeien op in een digitale omgeving, waarin technologie, zoals sociale media en educatieve platforms een volledig onderdeel van hun dagelijks leven vormen. Deze technologische vooruitgang biedt ongetwijfeld nieuwe kansen, maar brengt ook aanzienlijk risico’s met zich mee. Op woensdag 27 maart organiseren Bredata en Centrum voor Jeugd en Gezin samen een informatieve bijeenkomst genaamd Talk of the Town.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er dieper ingegaan op de verschillende aspecten van digitalisering die van invloed zijn op de jeugd. Deskundigen en specialisten delen hun inzichten over hoe ouders, opvoeders en beleidsmakers het beste kunnen omgaan met deze technologische evolutie. En hoe de mogelijke risico’s ervan kunnen verminderen.

Welzijn

Belangrijke vragen die gesteld worden, gaan over hoe we digitalisering kunnen samenvoegen in het leven van de kinderen. En dat op een manier zodat hun welzijn wordt beschermd tegen gevaren zoals online misbruik en verslaving. Deze informatieve avond dient als een platform voor een open dialoog en samenwerking. De nadruk ligt daarbij op het belang van bewustwording en educatie in het veilig en verantwoord omgaan in de digitalisering.

aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Eindtijd 21.30 uur Locatie: Breda University of Applied Sciences, Monseigneur Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda