Ouderen genieten van boottocht door de singel van Breda

Afgelopen maandagmiddag werden ouderen uit Breda verwend door een boottocht door de singels van de stad. Deze activiteit werd georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda en Ricoh, in samenwerking met Baai en Surplus Westerwiek. Deze boottocht was onderdeel van de Verwenzorgweek.

De boottocht, die anderhalf uur duurde, begon vanuit Baai en bracht de deelnemers langs de waterwegen van Breda. Onderweg konden ze genieten van het zonnige voorjaarszon en het water om hen heen. Bij terugkomst aan de kade werden de ouderen ontvangen met een koffie/ thee met een gebak of worstenbrood. De boottocht was het laatste activiteit van de Verwenzorgweek, die twee weken eerder begon en gericht was om de ouderen in het zonnetje te zetten. dit jaar werden maar liefst 30 activiteiten georganiseerd, een recordaantal dankzij de inzet van verschillende betrokken organisaties.

Belang voor iedereen

Marco de Smit, een van de initiatiefnemers en directeur van Ricoh, benadrukte het belang van dergelijke initiatieven: “Het is voor ons een kleine moeite. Iedereen heeft plezier en wij ook. Het is natuurlijk niet alleen dat de mensen plezier van hebben.” Ook vind hij dat zijn collega’s een uitstapje verdienen. De Smit volgt: “Ik vind het gewoon belangrijk dat de mensen die bij mij werken ook gevoel krijgen dat er andere dingen in het leven zijn dan alleen maar geld verdienen.”

Groot succes

Ook Lisa Hendriks van Betrokken Ondernemers Breda kijkt positief terug op de afgelopen activiteiten tijdens de Verwenzorgweek. “Het is super goed gegaan. Ik heb een geweldig gevoel eraan overgehouden en je zag heel veel blije gezichten.” Ze merkt ook dat er steeds meer activiteiten georganiseerd worden. Volgens Hendriks werden vorig jaar twaalf activiteiten gehouden en dit jaar waren het er 30. “Volgend jaar gaan we het weer doen. Je merkt dat er per jaar steeds meer activiteiten gehouden worden.”

De Verwenzorgweek in Breda is bedoeld voor de mensen die langdurig zorg nodig hebben. Het doel is om hen aangenaam te verrassen met extra zorg en aandacht. De geplande activiteiten creëren een positieve sfeer waarin mensen kunnen ontspannen, plezier beleven en zich gewaardeerd weten.