Opsporing Verzocht richt zich op beschieting bij sportschool in Breda

Foto: Tiemo Dingenouts / BredaNu

Aanstaande dinsdag 2 april zal het televisieprogramma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteden aan een incident dat plaatsvond in Breda. Het gaat om een beschieting van twee mannen, die in december 2023 voor een sportschool aan de Duivenstraat slachtoffer werden van een gewapende aanval. De uitzending zal beelden van de schutter tonen. De politie hoopt dat het publiek kan helpen bij het identificeren van de dader.

De slachtoffers waren aan het sporten in de Druivenstraat. Bij het verlaten van de sportschool en het instappen in hun auto werd er plotseling geschoten. Meerdere kogels vlogen door het voertuig en ook door de ramen van de sportschool. Op dat moment waren mensen binnen aan het sporten, maar niemand raakte gewond. De dader sloeg onmiddellijk op de vlucht en wist te ontkomen. Dankzij de beveiligingscamera’s werd zijn vlucht wel vastgelegd.

Met het delen van de beelden tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht hoopt de politie op de medewerking van het publiek. Het tonen van deze informatie kan leiden tot identificatie en uiteindelijke arrestatie van de schutter. De politie doet ook een dringende oproep op iedereen die iets gezien of gehoord had tijdens de incident om zich te melden. Opsporing Verzocht is te zien op dinsdagavond 2 april om 20:30uur op NPO2. Op woensdagmiddag 13:35uur is op NPO2 de herhaling van de uitzending.