Ook vrijdag veel overlast door winterse weeromstandigheden

Een glibberige Tramsingel | Foto: Dani van Wouwen / BredaNu

Waar er donderdag al veel overlast was voor het verkeer door het winterse weer, is er ook vrijdag voor veel mensen ook sprake van lange reistijden om op het werk of op school te komen.

De ANWB meldde vanochtend vroeg nog dat er geen files stonden rondom Breda, maar een paar uur later was dat helaas niet meer het geval. Op de A58 tussen Breda en Roosendaal staan meerdere files of wordt er stapvoets gereden. Wel laat de organisatie weten dat er bijna geen ongelukken zijn gebeurd.

Openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer loopt niet alles soepel. De chauffeurs in het regiovervoer leggen ook vandaag het werk neer, waardoor er vrijwel geen bussen rijden. Het treinverkeer van en naar Roosendaal is bovendien stilgelegd vanwege een aantal wisselstoringen

Ook in Breda zelf is het vanochtend druk. De meeste automobilisten rijden voorzichtig, waardoor er op veel doorgaande wegen een lange stoet met langzaam rijdende auto’s voorbij trekt. Andere bestuurders proberen die vervolgens ook weer te omzeilen, waardoor het in de woonwijken ook wat drukker dan normaal lijkt te zijn.