Electron opent zijn deuren voor een kijkje in de creatieve broedplaats

Op 21 januari 2023 gaan de deuren van Broedplaats Electron open voor ieder die nieuwsgierig is naar wat er gemaakt wordt in een broedplaats. Een dag vol kunst, cultuur en gezelligheid. Een greep uit het programma:

Muzikaal-visueel optreden ‘In CC’ by Classic Young Masters en Studio APVIS 16:000

Ze geven ‘s middags een uniek klassiek-jazz-AR-Concert, waarbij je je smartphone juist wel mag gebruiken. Classic Young Masters wil jonge musici kennis laten maken met verschillende muziekstijlen en creëert samen met Studio Apvis een nieuwe muziekbeleving met behulp van augmented reality.

Expositie Weerlicht 11:00 – 21:00

Studenten van St.Joost organiseren de weekendexpositie Weerlicht. Hierin richten zij zich op kansengelijkheid, saamhorigheid en verbinding. De jonge kunstenaars vragen zich af wat zij kunnen doen om de kloof te dichten tussen mensen die vooruit gaan en mensen die steeds verder achterop raken. Een expositie vol verhalen over verbinding, pijn, verdriet maar ook over zingeving en bestemming.

Teaser: Drag Show House of Salvia 20:00 – 21:00

De toegankelijke drag show vol humor van House of Salvia komt met een teaser voor hun drag show van 4 februari! Het drag house staat bekend om haar unieke identiteit, liefdevolle sfeer en maatschappelijke betrokkenheid, dat alles gecombineerd met een flinke dosis humor.

Expositie Human Kind, Kind Human 11:00 – 00:00

Het is ook de laatste kans om de expositie van ‘Human Kind, Kind Human’ te bekijken, de expositie waarbij drie kunstenaars hun kijk geven op de uitstervende mens. Is de mens nog te redden? Of is de mens zijn eigen ondergang? Nog te zien tot 23 januari.

Power to the Pipo 22:00:23:00

De jazz-funk van Power to the Pipo zal ‘s avonds de boel afsluiten. Deze band, bekend van nummers als ‘Loempia’ en ‘Pufferfish’, is een wervelwind aan harde grooves en explosieve solo’s. De band groeide in de afgelopen jaren uit tot een populaire liveact en werd zelfs geselecteerd voor de Popronde.

Het bezoek is geheel gratis. Bekijk het hele programma met tijden op de website.

Over Electron

Electron is de culturele broedplaats waar cultuurliefhebbers, professionele kunstenaars en vormgevers maken en ontmoeten. Electron biedt culturele initiatieven een podium waar zij kunnen experimenteren met nieuwe concepten.