Ondernemersfonds geeft ‘Starterswinkels’ locaties in de binnenstad

Foto: BredaNu

Één jaar en zes winkels verder blijft het Ondernemersfonds kansen bieden aan startende ondernemers door hen een locatie aan te bieden in de binnenstad. Het project werd eerder volgens het fonds goed ontvangen en daarom gaan ze door met nog meer winkels.

Starterswinkels is een initiatief van Ondernemersfonds Breda en Gemeente Breda. De organisatie helpt startende ondernemers met het realiseren van een winkelconcept in de binnenstad. Ze bieden een instapklare winkel met een verlaagde huur, handvatten in het beheren van de winkel, een boost in naamsbekendheid en advies over ieder aspect van het management van het pand en de organisatie. 

Veel te bieden

Guido ten Hengel, de nieuwe projectleider van Starterswinkels, zegt dat Breda veel te bieden heeft voor startende ondernemers. Hij wil een passende manier van ondernemen vinden voor alle verschillende soorten ondernemers die in een starterswinkel beginnen. “Ondernemers met een vast aanbod dat ze al een paar jaar via hun webshop aanbieden hebben andere behoeften dan studenten die van een baanbrekend gat in de markt hun afstudeerproject hebben gemaakt. Aan mij de taak om die oplossingen, maar ook de processen aan de achterkant, te stroomlijnen”, vertelt Ten Hengel. 

Om Starterswinkels meer zichtbaar te maken in de stad en voor ondernemers, is het Ondernemersfonds bezig met een grotere campagne. Ze willen startende winkels laten opvallen in de winkelstraten en nieuwe start-ups met vernieuwende ideeën bereiken. Geïnteresseerde ondernemers kunnen meer informatie vinden op de website van starterswinkels