Molen de Korenbloem kan weer draaien

De wieken van Molen de Korenbloem in Ulvenhout waren verouderd. Om de molen draaiend te kunnen houden, was dringend vervanging nodig.

Uit een inspectie bleek dat de wieken vervangen moesten worden. Deze zitten al 45 jaar op de molen en waren aangetast, waardoor de molen niet meer kon draaien. Na meer dan 2 jaar fondsenwerven zijn op 22 augustus de wieken vervangen. Deze vervanging is mogelijk gemaakt door subsidies, maar ook door crowdfunding. Momenteel staat de teller op ongeveer 32.500 euro, met een streefbedrag van 50.000 euro. De volledige vervanging van de wieken kost 100.000 euro.

De molen staat al sinds 1909 in zijn huidige vorm in Ulvenhout. Iedere zaterdag is de molen open voor bezoekers en is er brood, meel, whisky en molenbier te koop. De molen heeft de ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Dit houdt in dat het een organisatie voor algemeen nut is, bijvoorbeeld voor cultuur of het behoud van geschiedenis en geen winstoogmerk heeft.

Zaterdag 23 september is de officiële heropening van de molen. Een feestelijk programma met muziek, activiteiten voor kinderen en een cornhole competitie.