Aanpak parkeerdrukte Brabantpark: gemeente voert betaald parkeren in

In de wijk Brabantpark wordt ook betaald parkeren ingevoerd | Foto: Zita de Man - Verhaart

Jarenlang klagen de bewoners van Brabantpark al over de parkeerdrukte in hun wijk. Met de invoer van betaald parkeren wil de gemeente Breda een eind maken aan de overlast, zo blijkt uit een brief aan de gemeenteraad.

Het probleem is niet nieuw. Al verschillende keren werd de parkeerproblematiek aangekaart in de Bredase raad. De wijk ligt vlakbij het centrum, waar automobilisten al moeten betalen voor het parkeren. De gemeente ziet dat veel mensen daarom uitwijken naar onder andere Brabantpark, waar het parkeren tot nu toe nog gratis is. Een telling van de gemeente wees uit dat de parkeerdruk er hoog is.

Parkeervergunning

Bewoners die niet op eigen terrein kunnen parkeren, komen straks in aanmerking voor een parkeervergunning. Hun bezoekers kunnen parkeren tegen €0,25 per uur. Andere parkeerders betalen het normale tarief voor betaald parkeren.

De gemeente stelt een klankbordgroep in. Bewoners die dat willen, kunnen zich daarvoor aanmelden. De klankbordgroep mag meedenken over de tijden waarop het betaald parkeren gaat gelden en waar de parkeerautomaten komen. Aanmelden voor de groep kan tot 26 augustus