Meet & Match: Tinder voor werkzoekenden en werkgevers

Stockfoto | Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Gemeente Breda lanceert online portal Meet & Match. Het doel van het platform is het verbinden van werkzoekenden en werkgevers.

Volgens het CBS ervaart ruim 75 procent van ondernemers een tekort aan arbeidskrachten tijdens het derde kwartaal van 2023. Ook wordt dit aangegeven als de voornaamste belemmering van de bedrijfsvoering. En dat de werkdruk onder het personeel is toegenomen door het personeelstekort. Volgens wethouder Marike de Nobel is er daarom een andere manier van denken nodig: “We moeten ons niet langer blindstaren op een cv of werkervaring, maar ons vooral richten op de kwaliteiten van mensen en kijken wat wél mogelijk is.”

Daar kwam Meet & Match uit voort. Het platform geeft zowel werkzoekenden als werkgevers de mogelijkheid om actief op zoek te gaan. Werkzoekenden swipen door bedrijven van werkgevers tot ze er een vinden die goed bij hen past. Werkgevers zoeken op dezelfde manier naar nieuwe werknemers. Bij een match tussen werkzoekende en werkgever staat de gemeente klaar met ondersteuning zoals jobcoaching.

Inst@Breda en Breda Business

Het platform is onderdeel van Inst@Breda, een app voor mensen met een bijstandsuitkering die werk zoeken. In de app bieden werkgeversadviseurs van gemeente Breda content over werk en opleidingen. Het doel van Meet & Match is dus hetzelfde: het koppelen van werkzoekenden en werkgevers. Werkgevers kunnen bij Meet & Match terecht via ondernemersplatform Breda Business. Deze organisatie biedt ook informatie aan werkgevers over onderwerpen als vergunningen en duurzaam ondernemen.