Leer omgaan met onveilige situaties via Virtual Reality tijdens de Week van de Veiligheid

Maandag is de jaarlijkse Week van de Veiligheid van start gegaan. Tijdens deze week staan verschillende soorten veiligheid centraal, van cyber- tot brandveiligheid. Het thema van dit jaar is Agressie & Geweld tegen ondernemers. In Breda wordt met verschillende activiteiten stilgestaan bij de veiligheid en wat je daar als inwoner aan kunt bijdragen.

De aftrap van de Week van de Veiligheid vond plaats in het Stadhuis. Daar kwamen buurtbewoners, buurtpreventie, medewerkers van gemeente Breda, politieagenten en wethouder Eddie Förster samen om het te hebben over veiligheid in Breda. Ook werd er een virtual reality-training gevolgd. Met een VR-bril konden bezoekers rondkijken in een wijk of winkelstraat en onveilige situaties spotten. Wanneer ze een verward persoon, straatintimidatie of een verkeerd geparkeerde auto selecteerden, kwam er een tip in beeld beeld over hoe iemand het best om kan gaan met deze situatie.

Cyberbingo

Naast de VR-training zijn er in de Week van de Veiligheid ook andere activiteiten gepland. Er is onder andere een cyberkennis-bingo en handhaving pop-up store. Al deze activiteiten vinden plaats om ervoor te zorgen dat mensen actief bezig zijn met veiligheid en weten wat ze moeten doen in onveilige situaties. Het volledige activiteitenprogramma is te vinden op de website van de gemeente.

Tijdens de Week van de Veiligheid 2023 wordt aandacht besteed aan agressieve en gewelddadige situaties waarmee ondernemers te maken krijgen. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe ondernemers en werknemers dit kunnen voorkomen en hoe ze ermee kunnen omgaan. Meer informatie en trainingen zijn te vinden op de website van de Week van de Veiligheid.