Later is Nu: Wat kun je doen om je voor te bereiden op ouder worden?

Stockfoto | Foto: Matthias Zomer / Pexels.com

Het zal geen geheim zijn dat Nederland voor een uitdaging staat. De samenleving vergrijst en er zullen steeds meer ouderen zijn. Om de toekomstige senioren na te laten denken over wat het betekent om ouder te worden, organiseert Zorg voor Elkaar Breda een aantal bijeenkomsten onder de naam ‘Later is Nu’.

In de campagne komen verschillende onderwerpen voorbij waar je mee te maken krijgt als je ouder wordt. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen aan je woning nodig? Heb je mensen om je heen die jou kunnen helpen? Zaken die volgens Zorg voor Elkaar Breda belangrijk zijn om tijdig te regelen.

Haagse Beemden

De bijeenkomsten vinden de komende maanden plaats in het zuidelijke deel van de Haagse Beemden. In de andere helft van de wijk zijn vorig jaar al bijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie over de gratis informatiebijeenkomsten is te vinden op de website van Later is Nu.

Eerder sprak BredaNu met Jan Weijters, die mede het initiatief nam om vergelijkbare gesprekken aan te gaan met senioren in Teteringen. Kijk hier de reportage terug.