Zwaargewonde bij aanrijding op A16 bij knooppunt Galder

Een politieauto | Foto: BredaNu

Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam raakte maandagochtend 19 februari zwaargewond bij een ongeval op de snelweg A16 bij knooppunt Galder. De aanrijding vond plaats rond 06:45uur waarbij een vrachtwagen, bestelbus en de motorrijder betrokken waren. Tot op heden is er nog geen duidelijke oorzaak van het ongeluk.

Meerdere hulpdiensten inclusief een traumahelikopter, spoedden zich naar de locatie om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders van de vrachtwagen en de bestelbus bleven ongedeerd, maar waren wel geschrokken door het incident.

Een dringende oproep

De politie heeft het onderzoek naar het proces van het ongeval aangepakt en de snelweg voor het verkeer afgesloten. Enkele getuigen hebben reeds verklaring afgelegd. De politie doet een dringende oproep aan eventuele andere getuigen om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er nog meer automobilisten betrokken waren bij de aanrijding. Ook zij worden verzocht contact op te nemen met de autoriteiten.

De zoektocht naar de exacte omstandigheden van het incident is nog gaande. De politie hoopt met de hulp van getuigen meer helderheid te verkrijgen over wat er zich op deze noodlottige ochtend heeft afgespeeld op de A16 bij knooppunt Galder.